Om Projektet

Om Projektet

1. KONCEPTET

Att åldras i Sverige, och i västvärlden överhuvudtaget, har blivit något negativt, något man försöker undvika, eftersom gamla människor inte uppskattas för de erfarenheter och den visdom de samlat på sig under sitt aktiva yrkesliv.

Att åldras är ju trots allt Naturens ordning, och åldrandet har många positiva sidor, som det är lätt att glömma i ett materialistiskt och produktionsfixerat samhälle. De orientaliska och uramerikanska kulturerna har en annan och mer positiv syn på ålderdomen med dess visdom och vidare perspektiv.

Den omedelbara avsikten med Golden Decades är att visa hur åldrande människor kan få ett friskt, njutningsrikt, både intellektuellt och emotionellt stimulerande och produktivt liv.

Grundläggande i detta koncept är en integrerad hälsovård som fokuserar på förebyggande åtgärder. De består i första hand av idealisk kost och kompletteras av effektivt botande naturmedicin byggd på sekler av klinisk erfarenhet. Detta ger de bästa möjliga förutsättningarna för en frisk ålderdom och ett långt liv.

Golden Decades är ett nytt revolutionerande helhetskoncept för seniorer, som betonar kontinuerligt förebyggande hälsovård med fokus på den nya snabbt avancerande vetenskap som kallas Anti-Aging, och som verkligen har förmågan att motverka effekterna av åldrandet. Vilket skolmedicinen helt saknar intresse för.  

Till konceptet hör vidare både njutningsrik och hälsofrämjande kost, spännande sociala aktiviteter, samt högklassig underhållning.  

Projektet Golden Decades är fröet till något som med rätt ledning och rätt expertis kan fås att växa ut till ett globalt service-imperium för en friskare, aktivare och lyckligare tillvaro på ålderdomen för oräkneliga pensionärer över hela världen.  Men inte i större enheter än pilotprojektet vi satsar på här och nu, med maximalt 30 deltagare.

2. MÅLGRUPPEN

Målgruppen är egentligen alla äldre som vill tillförsäkra sig ett fortsatt meningsfullt, friskt och njutbart liv efter pensioneringen. Men av uppenbara skäl måste vi i det nu aktuella pilotprojektet begränsa oss till 30 hälsomedvetna personer med tillräcklig ekonomisk kapacitet för att själva täcka de verkliga kostnaderna.

Det är viktigt förstå att skattebetalarnas genomsnittliga kostnader för en pensionär på ett typiskt svenskt äldreboende, om man inräknar den symptomfokuserade hälsovården med de många dyra medicinska tester, operationer och läkemedel våra äldre rutinmässigt utsätts för, kan bli högre än kostnaderna per person för deltagarna i Golden Decades, trots den himmelsvida skillnaden i livskvalitet och servicenivå. Medan resultaten, mätta i de enskilda pensionärernas hälsa, välbefinnande och livslängd, placerar Golden Decades i en helt annan kategori, i en helt annan värld, än gängse svenska äldreboenden.

Av det skälet anser jag personligen att våra skattemedel är allvarligt feldisponerade när det gäller att värna om våra äldre. Och detta bör i sin tur på sikt möjliggöra en evidensbaserad omläggning av hälsovården för alla äldre i Sverige, vilket är ett av Golden Decades långsiktiga mål.

Bland annat innebär detta att Du, om Du beslutar ingå som pionjär i vårt pilotprojekt, inte bara försäkrar Dig om en avundsvärt frisk, lycklig och lång ålderdom, utan faktiskt kan bidra till att skriva historia och bädda för att alla svenska pensionärer på sikt skall kunna få tillgång till samma förmåner med skattefinansiering.

I det större perspektivet finns alltså ingen orsak till samvetskval för ojämlikhet från ena sidan, eller missunnsamhet från den andra. Det är med andra ord en typisk WIN/WIN-situation, som i längden ALLA vinner på.

Därtill har Du som pionjär möjlighet att påverka utformningen av programmet i alla dess detaljer.

3. SERVICE-PAKETET

Golden Decades erbjuder ett boendekoncept som kompromisslöst gynnar Din hälsa med tonvikt på att både förebygga och bota, och inte bara lindra symptom. Och som därtill har möjlighet att dramatiskt förbättra Din fysiska, mentala och emotionella livskvalitet, vilket i sin tur är en förutsättning för lycka och ett långt liv.

GOLDEN DECADES helhetskoncept bygger på 5 grundpelare:

1. Rätt balanserad och fullvärdig, organiskt närproducerad, gift- och kemikaliefri kost av gourmet-kvalitet, som främjar hälsa och motverkar sjukdom.  

2. Kontinuerliga förebyggande naturmedicinska, icke-invasiva hälsokontroller, vid behov åtföljd av effektivt botande behandling utan biverkningar. Holistisk Naturmedicin förfogar över många beprövade metoder att både förebygga och bota så gott som alla kroniska metabola sjukdomar. Något som tyvärr inte gäller modern skolmedicin.

Bland den holistiska medicinens effektiva och biverkningsfria arsenal finns bl.a. både mångtusenårig örtkunskap och nyare kunskap om det endocannabinoida systemet och vagusnerv- systemet.  Vidare använder den bioresonans, akupunktur, samt ljus-, färg- och tonterapi. Konsekvent klinisk erfarenhet under århundraden eller t.o.m. årtusenden är grunden för all empirisk vetenskap och kan aldrig avfärdas på nykonstruerade formella grunder.

3. Grundpelare nummer tre består av daglig tillgång till mentala och kulturella aktiviteter med musik-, teater- och filmaftnar, föredrag och diskussioner om aktuella eller efterfrågade ämnen, olika spel och tävlingar, mm. Därtill kommer vi att tillhandahålla professionell assistans för att alla skall få möjlighet att dokumentera och kanske sampublicera värdefulla livserfarenheter i bokform eller på video.

4. På fjärde plats kommer daglig tillgång till ett fysiskt aktivitetsprogram,  bestående av bl.a. dans, vattengymnastik och yoga, strandpromenader, olika sorters bollspel, utflykter, samt flera sorters massage.

5. Ständig tillgång till positivt umgänge och mänsklig gemenskap är den femte grundpelaren, som garanterar att ingen någonsin skall behöva känna sig ensam och isolerad.

4. ANLÄGGNINGEN:

Jag har lyckats få fil.dr. Lars-Eric Uneståhl, Skandinaviska Ledarhögskolans grundare och världskänd specialist på mental träning, att ställa sin vackra och välbelägna konferensanläggning nära staden Rayong till vårt förfogande.  

Egendomen består av en uppvuxen välskött park om 6.500 kvm med ett byggnadsbestånd av mer än 2.000 kvm och en stor swimming pool. Den ligger bara hundra meter från den kilometerlånga sandstranden Chackpong Beach, och ett fåtal kilometer från byn Ban Phe som har småbåtshamn och färjeförbindelse till den berömda ön Koh Samet, ett naturreservat där Kungen av Thailand har ett semesterpalats.  

Köp av en andel i anläggningen, som kan liknas vid en svensk bostadsrätt, kostar 2,4  miljoner kronor. Det finns 30 andelar totalt och varje andel medför personlig dispositionsrätt på vissa villkor av en specifik 2-rumsbostad i anläggningen.  

Bostaden som ingår i en sådan andel kan delas av två personer, men månadsavgifterna för dels bruks- och underhållskostnader för anläggningen, och dels mat-, hälso-, service-, och aktivitetspaketet, är personliga och betalas av samtliga boende var för sig.

Egendomen är i gott skick men vissa om- och tillbyggnader är nödvändiga för dess nya uppgift.  Plats för dessa finns på området, och i dagsläget finns dessutom möjlighet att köpa till en granntomt, om detta skulle visa sig önskvärt och befogat.

Totalt kapitalbehov för skuldfritt ägande av hela egendomen med 30 separata bostadslägenheter i färdigutbyggt och uppgraderat skick, plus gemensam matsal av restaurangtyp och andra umgängesutrymmen om c:a 200 kvm, är beräknat till  72 miljoner kronor. Detta inbegriper marknadsförings- och igångsättningskostnader samt reservkapital för att garantera egenfinansiering de första tre åren.

Fördelat på 30 andelar får vi då, som redan nämnts, en andelskostnad om 2,4 miljoner kronor, som ger faktiskt skuldfritt ägande av 1/30-del av hela egendomen.

5. VERKSAMHETEN

Projektet har tillgång till två nära professionella medarbetare till Dr. Uneståhl, som sedan många år kunnigt och pålitligt skött hans bygg- och underhållsbehov i Thailand, liksom allt som rör thailändsk juridik och byråkrati, så dessa två viktiga aspekter är redan i goda händer. 

Det nybildade, redan registrerade  thailändska bolag som skall driva verksamheten under min (Jens Jerndals) ledning heter GOLDEN DECADES CO., LTD.

Jag har vidare ett preliminärt samarbetsavtal med en närbelägen odlare av giftfria organiska grönsaker och frukt, som kommer att bli en viktig del i programmet.  

Dessutom har jag kontakt med flera sällsynta specialister på både traditionell kinesisk medicin och ny elektromagnetisk bioresonansmedicin med inslag av holografisk kvantfysik, som utvecklats parallellt i både Ryssland och USA och utan minsta tvekan är framtidens medicin.  Emellertid har dessa överlägsna medicinska system bannlysts av den globala läkemedelsindustrins de facto allsmäktiga monopol på institutionell  hälsovård. Varför? – Helt enkelt därför att de inte är lika lönsamma som kirurgi och livslång ordination av patenterad farmaka.

Kombinationen traditionell naturmedicin + banbrytande frekvensbaserad teknologi är utan jämförelse bästa sättet att fortlöpande kontrollera hälsotillståndet i förebyggande syfte och undvika all sjukdom.

Min främsta utmaning är att visa att Golden Decades helhetskoncept kan bota sjukdomar och hålla människor friska och lyckliga tills deras fysiska tid på Jorden runnit ut.  Då de lugnt kan somna in, utan sjukdom, smärtor eller rädsla. Då deras högsta medvetande, även känt som deras odödliga själ, mätt på år och liv på Jorden, väljer att upplösa banden med Jordens rums- och tidsberoende fysiska simulation, för att verka i andra dimensioner utanför tid och rum, med möjlighet att förbereda en ny inkarnation med nya uppgifter och nya lärdomar.

6. REKRYTERING AV DELTAGARE

Då jag har möjlighet mjukstarta projektet med bara 15 seniorer, vill jag i första hand satsa på personlig och målgruppsfokuserad marknadsföring till skandinaver.

Ursprungligen tänkte jag mig en internationellt sammansatt grupp, men efter övervägande vill jag begränsa rekryteringen till skandinaver för att alla skall känna sig bekväma och trygga i kommunikationen med övriga residenter enligt det visserligen gammalmodiga men beprövade mottot att lika barn leka bäst.

Denna målsättning leder automatiskt till att föreslå alla intresserade att försöka få med sig till Golden Decades sina bästa vänner, eller någon eller några andra seniorer de känner och trivs ihop med. På så vis hoppas jag uppnå en positiv och avspänd stämning från första dagen, samtidigt som rekryteringsarbetet underlättas genom att flera personer eller par värvas tillsammans.

7. SERVICE-PAKETET

Totalt avser jag att vid full kapacitet anställa 30 personer för att ta hand om 30 residenter. Då inräknas alla kategorier, från mig själv, sjuksköterskor, administrativ stab, stjärnkock och all köks- och serveringspersonal, aktivitetsledare, städ- och trädgårdspersonal, chaufförer etc. 

Så det är som om varje delägare har var sin heltidsanställd. Men i praktiken delar var och en på alla 30, vilket betyder att alla får många slags personlig service för sin månadsavgift. Och ingen behöver ens tänka på att städa, tvätta, handla och laga mat.  Eller sköta reparationer och underhåll. Eller anställa folk som skottar snö eller klipper gräsmattan. Med andra ord en tillvaro fri från praktiska bekymmer.

De naturmedicinska tjänsterna utförs enligt principen outsourcing av utomstående experter. De kommer till oss, och all deras service är inbegripen i avgiften för servicepaketet. Detta betyder att ingen normalt behöver boka tid för läkarbesök och förflytta sig till ett sjukhus för rutinundersökningar och kontroller. Allt sker automatiskt i hemmet efter ett fastställt schema.

Om mot all förmodan kirurgiska ingrepp eller akutvård på sjukhus skulle erfordras, vilket inte ingår i månadsavgiften, så täcks detta förslagsvis av en separat försäkring. Jag hoppas då kunna förhandla fram speciella rabatter hos de bästa försäkringbolagen för våra medlemmar. Vidare avser jag ingå ett avtal med ett eller flera närliggande topprankade sjukhus om ambulansservice och prioriterad akutvård, för den händelse sådana behov skulle uppstå.

Thailändska privata sjukhus lever i stor utsträckning på s.k. medicinsk turism på grund av sin höga standard i kombination med låga kostnader, jämfört med europeiska och amerikanska sjukhus.

Beträffande tandvård har jag ännu inte funnit den perfekta lösningen i form av en holistisk biologisk giftfri tandvårdsklinik i Golden Decades närområde, men jag kommer att försöka knäcka även den nöten, som jag anser viktig för totalhälsan.

Det skall i princip vara omöjligt för deltagarna att ha tråkigt eller känna sig isolerade eller ensamma. Meningen är att alla måltider intas i en gemensam matsal av typ restaurang med ett flertal bord, men med hemkänsla.  Givetvis kan man när som helst dra sig tillbaka till sin privata bostad, och även i undantagsfall få måltider serverade där. 

Tycker Du att konceptet Golden Decades låter intressant? Gör då en preliminär intresseanmälan redan nu för att inte missa chansen till en av de 30 eftertraktade platserna i pionjärprojektet! – När de är fyllda kan det ta många år innan en ny plats blir ledig, eftersom vi räknar med att behålla våra medlemmar i decennier! – Och än viktigare är intresseanmälan om Du vill få 10% livstidsrabatt på servicepaketet som en av de 10 först anmälda.

En intresseanmälan förpliktar Dig inte till något överhuvudtaget, utom att med rimliga intervaller bli uppdaterad om projektets tidsplan och utveckling.

Vi arbetar med finansieringen, och så snart den är klar räknar vi med bara 6 månader till invigning.

Vi kommer aldrig att dela din epost-adress med någon annan. 

KLICKA HÄR:  Länk till Intresseanmälan

Dela denna information med alla du skulle vilja ha som medboende och grannar på Golden Decades!

För direkt kontakt med projektchefen, mejla dr.jerndal@gmail.com